19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Houskové knedlíčky do polévky

Název Množství a jednotka
máslo 10 g
vejce 1 ks
houska 1/2 ks
strouhanka 20 g
petrželka
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 05 min.
Mamut :-)



Postup
Veku, housky nebo rohlíky nakrájíme na kostky a pokropíme mlékem. Máslo vyšleháme s vejcem, přidáme sůl, špetku muškátového květu (na špičku nože), pepř, připravené navlhčené housky, strouhanku a nasekanou petrželovou nať. Vše dobře promícháme a necháme pár minut odležet. Z připraveného těsta tvoříme malé knedlíčky, které zaváříme do slané vody a vaříme nejdéle tři minuty. Uvařené knedlíčky přelijeme studenou vodou, aby ztuhly. Klademe do talířů a přelijeme horkou polévkou.


 


RECEPTY
RECEPTY

Vepřová panenka s pažitkovým přelivem

Postup: Z másla a hladké (nebo kukuřičné) mouky připravíme světlou jíšku, zředíme... zobrazit recept

RECEPTY

Pomazánka z vepřové konzervy

Postup: Do mixéru dáme vepřové maso ve vlastní šťávě a čalamádu bez nálevu. Rozmixujeme... zobrazit recept

RECEPTY

Kokosové pusinky

Postup: Bílky s cukrem šleháme ve vodní lázni asi 15 minut. pak hrnec z vodní lázně... zobrazit recept

RECEPTY

Palačinky se špenátem

Postup: Smetanový špenát:Orestujeme nadrobno nakrájenou anglickou slaninu, přidáme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Odměňte se kvalitní kuchyňskou výbavou

Ať už bydlíte v miniaturní garsonce či rodinné vile o třech patrech, pár věcí mají naše výsostná království společné – nechybí v nich kuchyně. Místo, kde si po ránu uvaříte povzbuzující kávičku a na oběd či večeři připravíte... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Šelenburk

Penzion je postavený v roce 1996 na místě bývalé hájenky v Krnově, městě na...